Radnja  |  Kontakt

Vaterpolo na slikama Vukašina Stankovića u Galeriji ULUS

Izložba slika pod nazivom “Vaterpolo-senke i dubine” niškog slikara Vukašina Stankovića biće otvorena u ponedeljak, 11. januara, u 19 časova u Galeriji ULUS u Beogradu.

– Slikar je u novom ciklusu slika posvećenom vaterpolu, kojim se i sam dugo godina uspešno bavio, nastoji da prepozna sebe u vremenu, svoj i život sportista u konfuznoj stvarnosti. Umetnost je za njega utočište, a umetnik je najranjivije i najsnažnije biće – prvo zbog otvorenosti ka svetu i stvarnosti, a drugo zbog hrabrosti da se svesno izlaže toj istoj stvarnosti… U neposrednosti rada u ovom ciklusu ima monumentalnosti, radosti i slobode stvaranja – kaže istoričarka umetnosti Natalija Cerović, koja će otvoriti izložbu.

Cerović ističe i da Stanković svojom umetničkom interpretacijom uspeva da uspostavi odnos između klasičnog i savremenog likovnog govora.

Stanković je završio Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Radomira Kneževića, a master studije u klasi profesora Zorana Vukovića. Imao je nekoliko samostalnih izložbi, a bio je učesnik na više kolektivnih izložbi.

Vaterpolom se bavio od svoje šeste godine.

Top